AUTO-MOTO

 

 O titul Auto roku 2011 v ČR se utká 42 automobilů

Sedmnáctý ročník ankety Auto roku v ČR má za sebou ostrý start. Celkem do této soutěže odborná porota nominovala 42 automobilových novinek.
 
     Tuto prestižní anketu vyhlásily Svaz dovozců automobilů a Sdružení automobilového průmyslu ve spolupráci s generálním partnerem, společností Credium. Je to jediná anketa svého druhu pořádaná v ČR a její vyhlašovatelé zastupují převážnou většinu automobilových značek, které vozy v ČR buď vyrábějí, nebo je sem dovážejí.
 
    Porota rozdělila adepty ucházející se o titul Auto roku 2011 v ČR do těchto pěti kategorií:
malé vozy a nižší střední třída (10 kandidátů), SŮV (10), velkoprostorové vozy (10), střední, vyšší střední třída a luxusní vozy (7) a sportovní vozy (5 uchazečů). V každé kategorii bude přitom zvolen vítěz a současně bude zvolen jediný vítěz ankety, který získá titul Auto roku 2011 v ČR. O vítězi rozhodne součet hlasů veřejnosti a odborné poroty.
 
   Vyhlašovatelé pro tento ročník ankety sestavili početnou 38člennou odbornou porotu. Jejími členy jsou motorističtí novináři ze všech druhů médií, odborníci ze zkušeben, ministerstev a vysokých škol.
 
   Novinkou letošního ročníku ankety je samostatná cena odborné poroty, kterou získá jeden z 13 nominovaných automobilů s hybridním pohonem.
 
   Při nominaci vozů do ankety porota požadovala, aby to byly novinky, to znamená automobily, které byly uvedeny na český trh v období 1.11. 2009 - 30. 11. 2010. Současně se na přihlášeném voze musela karosérie nebo mechanické ústrojí od předchůdce natolik odlišovat, že byl podstatně změněn charakter vozu.  Porota adepty soutěže hodnotí podle řady kritérií - například funkčního řešení, technické, technologické a ekologické úrovně, bezpečnosti, jízdních výkonů a komfortu a v neposlední řadě také podle poměru hodnoty, kterou automobil poskytuje, a jeho pořizovací ceny.
 
   Výsledky hlasování budou zveřejněny na galavečeru, který je naplánován na druhou polovinu ledna 2011.
S automobily nominovanými do ankety se veřejnost seznámí v inzerátech publikovaných v denících, motoristických, společenských i ekonomických časopisech a rovněž v bulletinu vydaném k anketě Auto roku 2011 v ČR, reklama k anketě proběhne rovněž na internetu.
 
Součástí inzerátů bude hlasovací lístek, který je třeba vyplnit a zaslat organizátorům. 
Hlasovat je možné i na Internetu na www.autoroku.cz
 
Součástí ankety je také dětská výtvarná soutěž. Do 12. prosince letošního roku mohou děl rozdělené na kategorii do 10 let nakreslit obrázek na téma „Jedeme v autě se zvířátkem"' a v kategorii 11-15 let na téma „Bezpečná jízda autem" a doručit jej organizátorům. Hlavní cenou pro hlasující veřejnost je poukázka v hodnotě 600 000 korun na nákup některého z přihlášených vozů. Celková hodnota cen pro veřejnost překračuje třičtvrtě milionu korun.
 
   Sdružení automobilového průmyslu jako spoluvyhlašovatel ankety Auto roku 2011 v Češi republice vyhlásilo v souvislosti s touto anketou opět akci Dodavatel pro Auto roku 2011. Přihlásit se do ní mohou jeho členové vyrábějící díly nebo příslušenství pro automobily nominované do ankety. Ti výrobci, kteří budou dodávat své produkty pro Auto roku 2011 v ČR, budou moci používat označení Dodavatel pro Auto roku 2011. Generálním partnerem ankety a jejím spoluvyhlašovatelem je společnost Credium. Hlavními partnery ankety jsou společnosti Wustenrot a Alcar Bohemia, respektive značk; AEZ. Partnery ankety jsou společnosti nebo značky Autotec-Autosalon, Barum Continent Bazény Desjoyaux, Bráno, Castrol, Fastbox, Gakaho, Garmin, Shcrlog, Spieshecker a Traders.

 Automobily ucházející se o titul Auto roku 2011 v České republice

 
Malé vozy a nižší střední třída
 
Alfa Romeo Giulietta, Audi AI, Chevrolet Spark, Citroen C3, Citroen DS3, Honda CR-Z, Lexus CT 200h,
Nissan Micra, Suzuki Kizashi, Suzuki Swift
 
Střední, vyšší střední třída 
 
Audi A7 Sportback, Audi A8, BMW řady 5, Infmiti M, Jaguar XJ, Saab 9-5, Volvo S60, SŮV, BMW X3, Dacia Duster, Hyundai ix35, Jeep Grand Cherokee, Kia Sportage, Mini Countryman, Mitsubishi ASX, Nissan Juke, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg
 
Velkoprostorové vozy
 
Fiat Doblo, Ford C-MAX, Hyundai ix20, Kia Venga, Mazda 5, Nissan Čubě, Opel Meriva, Peugeot 5008, Seal Alhambra
 
Sportovní vozy
 
 Maserati, GranCabrio, Mercedes-Benz, SLS, AMG, Peugeot, RCZ, Renault Wind, Renault Méganc CC
 

Odborná porota pro Auto roku 2011 v České republice

 
Předseda:  Hanke Petr
 
Členové:
Bartík Ivo, Beránek Kare, Červenka Jiří, Gregora Jan, Gregora Otakar, Handl Erich, Herbich Richard, Horák Petr, Javůrek Martin, Jirouš Milan, Kortus Luděk, Kotas Patrik, Koubek Jan, Kovanda Bohuslav, Laube Radek, Markovič Jan, Matějka Jaroslav, Med Vojtěch, Mensa Martin, 0livík Pavel, Pecák Radek, Plos Richard, Počta Jiří, Pokorný, Josef Pospíšil, Milan Prokopec Petr, Rybecký Vladimír, Rýdl Jan, Říha Petr, Směšný Karel, Smolík Martin, Štajf Vojtěch, Vavera Jaroslav, Vrtal Radek, vydavatelství Motor-Presse Bohemia, ZaoraJ Karel, Žemlička Martin

Vyhledávání

© 2008 Provozovatel: Fashion Trade o.s.. e-mail: fashionTV@fashionTV.cz, dopisy@fashionTV.cz, foto@fashionTV.cz, tel.: +420 777 281 915 www.facebook.com/fashiontv.fashiontrade , www.facebook.com/olympijskypark.letna