Tento praktický doplněk ke skvělé začátečnické Kuchařce pro dceru usnadní zaznamenávání nejoblíbenějších receptů a „rodinného stříbra". Každý si tak může snadno vytvořit svou vlastní „kuchařku pro dceru" - a nezáleží na tom, jestli si ji chce sestavit z osvědčených receptů pro sebe, nebo ji předat své dceři jako rodinný poklad a vzpomínku na nezaměnitelnou chuť z dětství.

Mámin bramborový salát, nudličková polévka od babičky, prababiččiny koláčky a čokoládová buchta kamarádky Janičky... Některé recepty jsou zkrátka mnohem cennější než ty vytržené z časopisu nebo opsané z internetu. Která z nás někde v šuplíku nemá krabici nebo obálku s opravdovými poklady? Díky tomuto pomocníku jim můžete připravit důstojný druhý život a udělat z nich součást té nejlepší kuchařky na světě - té vaší! Na stránky receptáře můžete nejen recepty psát, ale i vlepovat recepty napsané rukou vašich blízkých, fotky z vaření či rodinných oslav, zavzpomínat na kuchařské začátky i velké úspěchy nebo zaznamenávat oblíbená jídla členů rodiny či důležité události a zážitky zvláštní kuchyně i od stolu.
    Autorka bestselleru Kuchařky pro dceru, Jana Florentýna Zatloukalová, doprovází každou kapitolu (etudu) úvodem a receptem. Kniha je navíc doplněna dobrými radami, jak si poradit se základními kuchařskými postupy, ale i jak nenaletét špatnému receptu a jak poznat, který je dobrý. 

 

 Portréty 35 českých filmových režisérů obsahuji nejen jejich kompletní filmo­grafii, ale jsou doplněny i originálními autorskými karikaturami a velmi vtip­né napsanými vzpomínkami Jiřího Su­chého, Zdeňka Svěráka, Květy Fialové, Radka Brzobohatého a Ladislava Potmě­šila.

Michal ČERNÍK (*29. 9.1973 Rakovník)
Přestože vystudoval strojní průmyslovku, odjakživa tíhl k umění. Odmala se věnoval hře na klavír, navštěvoval chlapecký pěvecký sbor, obojí v ZUŠ. Malovat a kreslit začal jako naprostý samouk někdy v sedmnácti letech. Jak on sám říká:,, Když jsem namaloval svůj první obraz, ani ve snu mé tenkrát nenapadlo, že se přes krajino-malbu dostanu k tak obtížnému a ošidnému žánru jakým je karikatura. Vystihnout charakteristické znaky obličeje a pak je přehnat do vý­střednosti není vůbec jednoduché." Kromě výtvarničiny se velmi zajímá o českou kinematografii, především po­válečnou. Proto se také zrodil nápad sepsat knihu medailonů filmových reži­sérů a doplnit ji vlastními kresbami. Vjednotlivých portrétech se čtenář dozví to nejzásadnější o tvůrcích, jejichž filmy a televizní seriály se trvale zapsaly do srdcí diváků. Publikace je zároveň jakýmsi průvodcem poválečnou kinemato­grafií, čtenář může ocenit desítky fotografií, přehledné filmografie, autogramy režisérů ze sbírky autora. Součástí knihy jsou zajímavá vyprávění, osobní za­myšlení i příhody z natáčení významných hereckých osobností, oslovených au­torem.

 MALÁ KNIHA ETIKETY


Vědomě či nevědomě se všichni řídíme zásadami, které nám vštípili rodiče nebo které jsme odezírali od ostatních a vstřebávali s výchovou jako sou­část dědictví našeho civilizačního okruhu. Dobré mravy utvářejí kultivované vztahy mezi lidmi a obrušují hrany, o které by se lidé při vzájemném styku
 zbytečně zraňovali. Slušnost lidi sbližuje. Etiketa není jen soubor pravidel, je to životní styl, který je charakterizován ohleduplností, empatií a takt­ním chováním.
Nikdy nemáme druhou Šanci udělat první dojem. První dojem vytváříme gesty, hlasem, výrazem očí, úsměvem a především oblečením. Náš oděv prozradí vkus, sociální roli, společenskou úroveň, zařazujeme se jím do společenské normy, nebo se z ní naopak vyřazujeme. Tato kniha má poradit manažerům, úředníkům, studentům, ale nejen jim, jak se nejvhodněji obléci pro různé společen­ské a pracovní příležitosti, ale také jak se na nich chovat, jaká pravidla bychom měli dodržovat, abychom byli úspěšní, ve společnosti oblíbení, v obchodním jednání vážení.
V řadě MALÁ KNIHA ETIKETY již vyšlo PRO CELOU RODINU, dále vyjde PRO FIRMU A ÚŘAD

 
Thajsko, Spojené státy, Anglie, Sicílie - tam všude zamířily kroky dvou známých postav našeho show byznysu. Petr Novotný,který sám projel už dvaaosmdesát zemí, vzal za nejistou ruku kamaráda Ringa, jehož představa o cestování se podobá spíš vyhlídce z gauče na krásy naší planety, a uvedl ho do velkého světa lidí brázdících kontinenty.
Jestliže čekáte dobrodružství Manželky a Zikmunda, vzdejte to, podrobný místopis chybí a žádný itinerář, podle něhož byste mohli cestu našich dobrodruhů zopakovat, nenajdete. Pokud se ovšem chcete pobavit, knížku s radostí otevřete. Čeká vás barvité líčení thajských intimností, šílený poklus napříč Amerikou, nestřídmý obdiv Ostrovní říše a průnik do světa kmotra Corleona, doplněný, jak jinak, gurmetskými vložkami a veselými odbočkami do hlubin života mužů, jejichž posláním je pobavit Čtenáře. Barvitost vypravení je zaručena dvojím přístupem ke stejné předloze a možná i překvapivým odhalením mnoha tajemství skrytých v duších obou protagonistů. Jejich přístup k reálnému světu je diametrálně odlišný, pragmatický na jedné straně a někdy až dětsky naivní na straně druhé, a přesto těmto kamarádům nic nebránilo vyrazit společně na cesty a pokořit když ne osmitisícovku, tak alespoň malé kopečky v cizí zemi.
 
PETR NOVOTNÝ
Po maturitě studoval filozofickou fakultu UK, ale studia nedokončil. V Olomouci vedl studentské divadlo HEJ RUP, v Praze pak divadélko absurdit SKLESLE. Měl vlastní tvůrčí skupinu v divadle ATELIÉR a jako režisér spolupracoval s Prozatímním divadlem F. R. Čecha. Věnoval se novinařině, byl externím redaktorem Mikrofóra, psal do mnoha periodik, měl vlastní rozhlasový pořad na stanici Echo. Sedm let moderoval Dobrý kafe na Frekvenci l, v současné době spolupracuje s Country rádiem. Pro televizi a film napsal přes 150 scénářů, byl protagonistou oné man show Novoty a Dobroty, autorsky i jako moderátor se podílel na třech Silvestrech TV NOVA. Dvacet let spolupracoval jako moderátor, režisér a manažer se skupinou FEŠÁC1. )e autorem 13 knih (z toho osmi kuchařských) a dvou stovek písničkových textů.
Je majitel Firmy 6P, což je umělecká, reklamní a cestovní agentura.
 
FRANTIŠEK RINGO ČECH
Vyučený televizní mechanik, vystudoval Konzervatoř v Praze (bicí nástroje). Působil ve STUDIJNÍ SKUPINĚ TRADIČNÍHO JAZZU Pavla Srnetáčka a stal se spoluzakladatelem skupiny OLYMPIC. Rok pracoval v Las Vegas jako herec Černého divadla. Vedl vlastní rockovou skupinu SHUT ÚP a stal se šéfem orchestru divadla SEMAFOR.
V roce 1985 založil Čechovo Prozatímní divadlo, jehož je dosud hlavním protagonistou a ředitelem. V té době taky napsal s Petrem Novotným řadu televizních a filmových scénářů. Je autorem dvanácti knih a několik stovek písňových textů.
Maluje od roku 1973. Měl padesát výstav v ČR, jeho obrazy jsou v soukromých sbírkách a galeriích po celém světě. Byl členem zastupitelstva Hlavního města Prahy a poslancem parlamentu ČR, působil jako ředitel divadla v Dlouhé.

 
Staroegyptské lékařství se rozvíjelo již od 3. tisíciletí př. Kr, a o jeho věhla­su svědčí nejen početné zmínky v dílech antických autorů, ale také mno­hem starší hrobové reliéfy, zachycující nemocné z okolních zemí, kteří - přijížděli do Egypta pro lékařskou pomoc. Mnoho poznatků o egyptském lékařství nám poskytují dochované specializované texty,jež popisují po­stupy vyšetření a léčby potíží z různých oblastí  medicíny a do­poručují recepty na léky, které měly nemocným ulevit.  Srovnání s texty umožňuje také antropologický materiál, dostupný díky archeologickým výzkumům v Egyptě.
 
Podle autorů této knihy MUDr. Eugena Strouhala (obr. napravo), Břetislava Vachala  a  HanyVymazalové je tato kniha určená především všem milovníkům starověkého Egypta a rovněž zá­jemcům o studium dějin medicíny. Navíc přináší první úplný český překlad vybraných lékařských papyrů. Na jeho základě byl pořízen podrobnější lékařský komentář, přibližující znalosti a praktické zkušenosti staro­egyptských lékařů. Tento svazek zahrnuje dvě části, z nichž první se vě­nuje, egyptské chirurgii úrazů a dalších onemocnění a druhá se zaobírá péčí o ženy a děti v souvislosti s těhotenstvím, porody, ženskými potíže-.mi a dětskými nemocemi.

 Vyplácí se dobro? Je správné konat dobro jen proto, že z toho plyne užitek? A není lepší se raději neptat a jen tiše počítat náklady a zisky? Dnes, kdy ekonomie funguje hlavně jako nauka o maximalizaci bohatství a kdy svět zápasí s finanční krizí, takové otázky leckoho překvapí.

Historie jich je ovšem plná. Prvotina ekonoma Tomáše  Sedláčka Ekonomie dobra a zla ukazuje, jak barvitě uměli o majetku, vlastním užitku a společenském blahu přemýšlet naši předkové. Autor bere čtenáře na dobrodružnou pouť ke kořenům naší civilizace a na příkladech starých Sumerů, Židů, antických myslitelů, anebo Komenského či Descarta ilustruje, jak inspirativní je sledovat proměny lidského tázání očima ekonoma.
V autorově podání je ekonomie krásná věda, jejíž kořen^jdou mnohem hlouběji, než si moderní [či postmoderní] člověk dokáže představit. Tato kniha je ale něčím víc, než jen sondou do dějin ekonomického myšlení. Ukazuje, kolik čerstvých a překvapivě relevantních myšlenek můžeme v dědictví starých civilizací najít. A hlavně, jak přesvědčivě s nimi lze jít proti proudu a kacířsky nabourávat stereotypy, s nimiž pracují jak ekonomové, tak obyčejní lidé v každodenním životě.
 Tomáš Sedláček je obdarován zvláštní schopností a odvahou propojit svět ekonomie s filosofií, religionistikou či etikou a zpřístupnit tuto pestrou směs široké veřejnosti. Podobně se dívá také na současnou finanční krizi a naznačuje, jak skrze ni může člověk objevit sám sebe a svůj vztah k vece hmotným i duchovním.
www.tomassedlacek.cz www.B5pole.cz

Káva je báječný nápoj. Povzbudí, zahřeje a vytváří pouto mezi lidmi na schůzkách a u přátelských posezení. Autorka Petra Veselá (na obr. vlevo) kávě rozumí.

 Opakovaně vyhrála Mistrovství republiky v přípravě kávy a reprezentovala na mistrovství světa, má vlastní kavárnu a pořádá školení o kávě.

 Seznámí vás s historií kávy, dozvíte se o tom, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje,zpracovává a praží. Jak má vypadat správné espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? V této najdete kromě popisů a receptů i rady pro uchovávání a přípravu kávy.    
 Druhy kávy, její pěstování, sklizeň a zpracování / Historie kávy / Pražení a degustace / Mletí a mlýnek / Domácí příprava kávy / Profesionální kávovary, espresso a cappuccino, latte art / Cukr, kofein, káva, voda / Kávová kultura a barista / Názvy kávy v nápojových lístcích / Recepty na přípravu kávy a kávových nápojů.

Nové, aktualizované a doplněné vydání základní české knížky o reklamě opět připravili přední čeští odborníci na reklamu, předsedkyně České marketingové společnosti Jitka Vysekalová, a uznávaný praktik, bývalý prezident Asociace komunikačních agentur, který dnes přednáší na VŠE v Praze, Jiří Mikeš (obr. vpravo). Nové vydání přináší aktuální údaje a informace ze světa české a zahraniční reklamy, přibližuje novinky z oblasti moderních forem marketingové komunikace a emocionálního působení a nabízí nové příklady z reklamní praxe. Díky knize zjistíte, co je reklama a jak působí, jak „krok za krokem" připravit účinnou reklamní kampaň, jaká média vybrat, jak vytvořit tu „správnou" reklamu, jaké barvy, obrazy a slova používat či jak si vybrat tu správnou agenturu. Dozvíte se také, jaké moderní přístupy ke zjišťování účinnosti reklamy existují, jaké jsou nové trendy v marketingové komunikaci nebo co není v reklamě dovoleno. Přestože se kniha věnuje z větší části právě reklamě, je určena všem zájemcům o problematiku komerčních komunikací, nejen marketingovým a reklamním manažerům a specialistům, pracovníkům komunikačních a reklamních agentur a studentům. 

 Česká kuchyně je prý pro hubnutí a zdravý životní styl naprosto nevhodná. Je příliš těžká, hutná, mastná a kalorická.

Je ale opravdu nutné vzdát se těch skvělých receptů a klenotů našich babiček a nadobro je vyškrtnout ze svého jídelníčku?
Odpověď zní ne! Šéfredaktorka časopisu Dieta Petra Lamschová a výživový poradce Petr Havlíček si tentokrát posvítili na klasické české recepty a upravili je tak, aby vyhovovaly všem zásadám zdravé stravy. Od teď už o Vánocích určitě nepřiberete! 

 Milí milovníci filmů pro pamětníky

 Zdravím vás takto už potřetí. Pokud jsem minulý kalendář začínal tvrzením, že jste mi udělali velkou radost, mel bych tentokrát použít výraz ještě expresivnější. Jsem nad­šený! V loňském roce se stal náš kalendář jedním z nejob­líbenějších v zemi a to potvrzuje, že obdivovatelů starých českých filmů neubývá, ba naopak.

Ohlasy přicházejí nejen ze všech koutů České republiky, ale i ze Slovenska, Německa, Itálie, Francie, Austrálie, nebo do­konce i z Kanady a Spojených států. Taní všude náš kalendář každoročně putuje. Ani nevíte, jak jsem pyšný na to, že se podle něj v New Yorku řídí mistryně světa v krasobruslení Ája Vrzáňová, že ho mají na svém pracovním stole Eva Pila­řova i Petra Janů nebo že mezi jeho příznivkyně patří Jiřina Jirásková a Hana Maciuchová. Díky všem těmto ohlasům viní, že ta mravenčí práce není marná.

 Stále se ale opakuje jedna jediná otázka - proč nejsou v ka­lendáři i takové hvězdy jako StellZázvorková, Vladimír Menšík, Václav Voska, Miloš Kopecký, Zdeněk Podskalský a mnozí další. Odpověď je jednoduchá. V kalendáři jsou jen ti, kteří se zapsali do dějin české kinematografie do konce druhé světové války. Mrzelo mě však, že tímto klí­čem je celá řada osobností znevýhodněna. A tak se zrodil nápad. Od nápadu nebylo daleko k realizaci, a proto pro vás mám jedno velké překvapení.

Souběžně s Cibulkovým kalendářem pro filmové pamět­níky vychází  i Cibulkův kalendář pro televizní pamětníky. Tam si připomeneme desítky osobností, které v roce 2011 oslaví své kulatiny - herce, zpěváky, moderátory a také sportovce, řeži séry a scenáristy. Zavzpomínáme na slavné televizní seriály večerníčky, inscenace a zábavné pořady. Navíc budete mít do konalý přehled o důležitých meznících v dějinách televize.

 K N I H Y

Jaké přednosti má ženatý milenec? Nemusí se mu vařit, prát a žehlit košile. Ženatý milenec se společnému stolování věnuje pouze okrajově a čisté prádlo mu zajišťuje manželka. Ženatý milenec je řešení, které šetří čas.

Humorný příběh s dramatickou zápletkou v podání  redaktorky Oldřišky Podhorcové odehrávající se v kulisách internetové seznamky a časopisecké redakce rozhodně stojí za přečtení! 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

 Autorka Iva Fruhlingová ve své prvotině velmi výstižně popisuje zážitky mladých dívek, které se buď již pohybují, nebo se snaží dostat do světa modelingu. Realita je často velmi krutá a pro řadu dívek to je někdy až bolestná zkušenost, končící návratem domů.  Svůj podíl na tom mají velmi často modelingové agentury, nebo  i  fotografové, snažící se využít naivity mladých dívek.  Je to pohled pro ty, kteří o světě módy a zákulisí tohoto světa mnoho neví. Je plná emocí, které napsal sám život.

-----------------------------------------------------------------

 V knize, která vznikla  při příležitosti 70ti let historie  NESTCAFE nás autor Jorge Zorro podrobně seznamuji s hlavními místy, kde se tato populární plodina pěstuje, způsoby jejího zpracování včetně konečné distribuce. Nedílnou součástí této velmi zdařilé publikace je i 168 receptů na celou řadu pokrmů s přísadou Nestcafé.  Tuto knihu v limitované serii vydala společnost NESCAFE - Nestlé Česko, s.r.o. 


 Nová kniha Martina Macka poodhaluje zákoutí a praktika českého showbyznysu. Z této knihy se stal během krátké doby prodejní besceler a jde na dračku zejména mezi pražskými podnikateli... 

 
------------------------------------------------------
Působivě psaná kniha, která stojí za přečtení!
Autorka Jana Karlíčková (napravo)
 

Vyhledávání

© 2008 Provozovatel: Fashion Trade o.s.. e-mail: fashionTV@fashionTV.cz, dopisy@fashionTV.cz, foto@fashionTV.cz, tel.: +420 777 281 915 www.facebook.com/fashiontv.fashiontrade , www.facebook.com/olympijskypark.letna